איך תדעו איפה אתם רוצים ללמוד?
אז וודאי כבר קראתם את המאמר שלנו על הדברים שחשוב לדעת לפני שבוחרים את מסלול הלימודים (ואם לא, אז כדאי לכם ממש לקרוא), ואפילו כבר עשיתם סקר שוק, מחקר, בדקתם, חקרתם ואתם די מגובשים. רגע, זה עדיין לא הזמן לנוח, החלק המורכב אולי מאחוריכם, אבל עכשיו צריך להחליט איפה לומדים.
בחירת מוסד לימודים הינה סוגיה מורכבת המשקללת פרמטרים רבים בתוכה. הסיבה לכך, בין היתר, היא הקשת הרחבה של מוסדות הלימוד בהם ניתן ללמוד.
אז איך בוחרים מוסד לימודים? מתחילים משאלות מכוונות שתצטרכו לשאול את עצמכם:
- המקצוע אותו בחרתם ללמוד: המקצוע קודם למוסד הלימודים ולכן וודאי שזו החלטה שתצטרכו לקבל קודם לבחירת המוסד. לאחר שהחלטתם על המקצוע, בדקו מה האופציות שלכם והיכן תוכלו ללמוד את המקצוע שבחרתם.
- תנאי קבלה: בדקו את תנאי הקבלה במוסדות השונים, ייתכן ותגלו כי יש שוני מהותי בין מוסד למוסד. ככל שתנאי הקבלה מהווים עבורכם שיקול, בהתאם לציון הפסיכומטרי (ככל שיש צורך) ולציונים מקדימים, זהו פרמטר מכריע.
- עלות שכר הלימוד: יש הבדלים (ואף ניכרים) בין מוסד למוסד (בעיקר כשמדובר בהבדלים בין אוניברסיטאות למכללות). זהו פרמטר שחשוב לקחת אותו בחשבון.
- שימוש בפיקדון: לא בכל מוסדות הלימוד ניתן לעשות שימוש בכספי הפיקדון, כדאי לבדוק טרם בחירת מוסד הלימודים את עניין השימוש בפיקדון.
- מסלול הלימודים: נוחות מסלול הלימודים והתאמתו לכם הינה שיקול משמעותי בבחירת המוסד. בין אם מסלול הלימודים במוסד מסוים יאפשר לכם לשלב עבודה במשרת סטודנט, אין זה הכרחי שבמוסד אחר תוכלו לעשות זאת.
- מיקום גיאוגרפי: האם תרצו לבחור מוסד לימודים שמקורב למקום מגוריכם או שמא תרצו "לשנות אווירה" ולהתרחק?
- שיקולים חברתיים: מומלץ לבדוק האם מוסד הלימודים ניחן באווירה חברתית, פעילויות לסטודנטים או במקום גדול ומנוכר, מומלץ גם לקבל חוות דעת על האווירה במקום מסטודנטים וותיקים ואף לבקר במוסד עצמו ולחוש את האווירה במתקני המוסד: ספרייה, קפיטריה ואף במדשאות.
- מידת היוקרה של מוסד הלימודים: בהתאם למקצוע אותו בחרתם ללמוד, בדקו האם מוסד הלימודים "נחשב" והלימודים בו יקדמו אתכם במציאת העבודה הרצויה לכם.
- וודאו כי המוסד מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה: על זה אנחנו ממליצים לא להתפשר.
- נגישות למוסד: בדקו את דרכי ההגעה למוסד הלימודים, את הנגישות ואת אפשרויות החנייה ו/או תחבורה ציבורית, על מנת שלא תמצאו את עצמכם ב"מסע מתמשך".
ואחרי כל אלו, תבקרו, תחוו, תחקרו, תגששו ותבדקו. ואל תשכחו שתחושת הבטן שלכם לרוב נכונה 😊