ראשי » איך מתכוננים לראיון עבודה?

איך מתכוננים לראיון עבודה?

אחד הדברים שוודאי מעסיקים אתכם עם סיום השירות הלאומי הוא מציאת עבודה. ובשביל למצוא עבודה (וודאי את העבודה שאתם רוצים ולא "כל" עבודה), תצטרכו להתמודד עם ראיונות עבודה. ראשית, ברוכים הבאים לעולם המבוגרים!!!

ראיון עבודה הוא השלב השני הכי חשוב בדרך לקבלה לעבודה. השלב הראשון הוא קורות חיים שמנוסחים היטב ומשקפים את מי שאתם ואת התפקיד שאתם מחפשים. (אבל זה למאמר אחר, אל תשכחו לחזור לקרוא אותו 😊)

חשוב שתדעו שהתמודדות מוצלחת עם ראיון עבודה, כמו הרבה דברים נוספים בחיים, הנה חלק מסט מיומנויות שתרכשו "תוך כדי תנועה" במהלך במהלך החיים, אבל עכשיו, רגע לפני שאתם מגיעים לראיון העבודה הראשון שלכם, מה חשוב שתדעו?

הכנו לכם את עשרת הדיברות שיסייעו לכם לעבור ראיון עבודה בהצלחה:

  1. ייצוגיות: אין טוב ממראה עיניים. רושם ראשוני נקבע לא אחת בהתחשב במראה שלנו ולכן חשוב להתלבש בהתאם לתפקיד ולארגון אליו הגעתם. אין צורך ללבוש חליפה ועניבה לראיון לתפקיד נציג שירות, אך הקפידו על הופעה ייצוגית ועל בגדים נקיים ומסודרים. על מה כדאי לוותר בכל ראיון? מכנסיים קצרים, כפכפים, חצאיות קצרות מדי לנשים, גופיות לגברים. הקפידו על הופעה מסודרת ונקייה.
  2. הכנה: הכינו רשימה של כל הדברים שחשוב לכם לומר במהלך הריאיון, חשבו לפחות על 5 כאלו. כתבו לכם אותם על דף קטן וקחו אותו איתכם לראיון. לקראת סוף הריאיון תוכלו לבקש מהמראיין/ת להציץ בדף ולוודא שאמרתם את כל מה שחשוב לכם, סביר שהמראיין/ת יעריכו את הרצינות שלכם.
  3. מרגישים שאתם לחוצים? אמרו זאת בתחילת הריאיון, האמירה הזו לכשל עצמה גם תפחית את תחושת הלחץ שלכם וגם יש סיכוי שהמראיין/ת יעריכו את הכנות שלכם.
  4. ענו רק לשאלות ששואלים אתכם. השתדלו לענות עליהם בצורה בהירה, עניינית וממוקדת מבלי להתפזר.
  5. הכינו לקראת הריאיון את כל השאלות שתרצו לשאול על התפקיד, ואל תחששו לשאול אותן! גם לכם מותר לשאול שאלות ולבקש פרטים על התפקיד ואף על הארגון. חשבו מראש מה חשוב לכם בתפקיד ובארגון בו תשתלבו ואל תהססו לומר זאת. תיאום ציפיות בשלב מוקדם בין עובד למעסיק הוא מתכון מנצח להצלחה.
  6. אם יש לכם אילוצים מסוימים ביחס למשרה, אמרו אותם במהלך הריאיון, אל תחכו לשלב הבא.
  7. לקראת סוף הריאיון בדקו מהו תהליך הקבלה לעבודה, ככל שתתקדמו לשלב הבא.
  8. סימולציות: תרגול הוא המפתח להצלחה. מצאו חבר/ה, אח/ות או כל אדם אחר שאתם מרגישים איתו נוח ובצעו סימולציה בראיון. אל תשכחו לבקש משוב בסוף הסימולציה.
  9. חוזקות וחולשות: הקפידו להתייחס גם לחוזקות וגם לחולשות וחשבו עליהן מראש, אלו שאלות שעולות כמעט בכל ראיון עבודה. השתמשו בדוגמאות ממחישות במהלך הריאיון. לכל אחד ואחת מאיתנו יש יותר מחוזקה וחולשה אחת, נסו להתאים את התשובה לתפקיד הנדרש.
  10. ולבסוף, היו אתם! המראיין/ת שיושב/ת מולכם הוא גם אדם ומעל לכל הוא רוצה לוודא כי אתם אמיתיים, אותנטיים ולא משחקים משחק מסוים במהלך הריאיון בניסיון להרשים. אין לו עניין להכשיל אתכם ולשניכם יש מטרה דומה. אל תנסו להתחבב עליו בצורה מאולצת או מלאכותית, אל תתחנפו ומנגד אל תהיו תוקפניים או פתוחים יתר על המידה. שמרו על גבולות הריאיון, אך הקפידו להיות מי שאתם, כי כולנו במיטבנו כשאנחנו מתנהגים בטבעיות.

נכון, לראיון עבודה אין מועד ב'. אך עם זאת, חשוב ללמוד ולהשתפר מכל סיטואציה בחיים. לא הצלחתם בראיון אחד? נתחו מדוע, והשתפרו בריאיון הבא.

בהצלחה!

אני רוצה לשמוע עוד!

דילוג לתוכן